Barcsról

Mindazok számára, akik szabadidejükben valami egészen különleges, igazán újszerű és sajátosan egyedi élményekkel szeretnének gazdagodni, ajánljuk Barcsot, a Dráva Fővárosát. Legyen az érintetlen természet, a szeszélyes folyó, vagy a gyógyító víz, ami ide vonzza őket, Barcsot meg fogják szeretni és Barcs viszont fogja szeretni őket.

Barcs az ország déli kapuja, természeti értékeinek és saját elhivatottságának köszönhetően az utóbbi pár év nagy felfedezées a turisták körében. A Dráva a maga nemében is egyedi érték. Barcsig gyors folyású, szeszélyes vize olyan tiszta, hogy az ország halfajtáinak kétharmada él benne. A folyó és holtágai horgászparadicsomnak számítanak. A vidéket, a különleges növény- és élővilágot segíti felfedezni a Duna-Dráva Nemzeti Park igazgatósága, mely a Barcsi Ős Borókás területén tanösvényeket, Drávaszentesen Oktató és Bemutató központot alakított ki. A barcsi hajókikötő számos drávai vízitúra kiinduló pontja, az utóbbi években a kenutúrák egyre népszerűbbek. A kikötőben horgonyozó hajó, a Jégmadár, sétahajózást és a csoportosan túrázóknak kínál hajókirándulásokat. A drávai szabadstrand nemrég elkészült fogadóépületével, sportolásra, főzésre, sátorozásra alkalmas ligetes területével kellemes kikapcsolódást kínál a folyami vizet kedvelőknek. Barcs a fővárosa a „Három folyó Nemzetközi Kerékpártúra” magyaror- szági, 230 kilométer szakaszának is, de a lovaglás, lovaskocsikázás szerelmesei is jó helyen járnak nálunk. Vadásztatással három vadásztársaság is foglalkozik Barcs környékén. Mindhárom kiváló minőségű gím-és dámszarvas állománnyal büszkélkedhet, a vaddisznóállomány pedig kiemelkedően nagyszámú.

Kevesen tudják, hogy a települést már az időszámításunk előtti ötödik évezredben lakták, az ókorban pedig a római birodalom fontos hadiútja vezetett erre. A Dráva Közérdekű Muzeális Kiállítóhely, a kezdetektől mutatja be a város történelmét, kultúrtörténetét, amelynek talán legérdekesebb részei a népi hagyományokat, életmódot bemutató szobabelsői.
Barcs pezsgő kulturális életét számos előadó- művészeti csoport fémjelzi, legyen szó fúvós, vagy klasszikus zenéről, jazzről, néptáncról, társastáncról. A Dráva Fesztivál rendezvény- sorozata május közepétől június végéig minden hétvégén színvonalas programot kínál a helyieknek és a turistáknak egyaránt.

Barcs turisztikai kínálatának fontos attrakciója a Barcsi Gyógyfürdő és Rekreációs Központ. A dél-dunántúli régió hasonló jellegű létesítményei közül a legszínvonalasabbak közé tartozó Barcsi Gyógyfürdő és Rekreációs Központ minden évszakban, minden generációnak élménydús kikapcsolódást, felüdülést nyújt.
Az idelátogatók hangulatos panziók közül választhatnak szálláshelyet, míg a „bakancsos turisták” számára színvonalas kollégiumi férőhelyek állnak rendelkezésre.

SZÖKŐKÚT a város szívébenRÓMAI KATOLIKUS TEMPLOMREFORMÁTUS TEMPLOMEMLÉKMŰ

Eseménynaptár

H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Éttermek, kávézók

27073690661461155442.jpg